Yhteistyö talouden kolminaisuuden kesken; työvoima, yrittäjä ja pääoma on luotava riittävät edellytykset. Kaipaan Suomeen vientiyrityksiä, en Suomesta vietäviä yrityksiä.

Taloudellisen tulevaisuuden ja hyvinvoinnin haasteet:

1.Työvoima

Määräaikaiset työsuhteet on vakinaistettava. Niiden luvattomasta käytöstä on rangaistava, vaikka veron korotuksin. Ikärasismi on poistettava. Koulutetut nuoret saatava nopeammin työelämään ja pysymään kotimaan työmarkkinoilla.

2. Yritys

Perintövero on poistettava, tulevina vuosina on tulossa paljon sukupolvenvaihdoksia. PK- yritykset ovat merkittävä työllistäjä. Yrityksen pitää ottaa työntekijät voimavarana, ei kuluina budjetissa. Yritysveroa on tarvittaessa tarkistettava, ettei pääkonttoreita siirry enempää ulkomaille. Energian saanti on turvattava, 6:s ydinvoimala rakennettava sekä hiilivoimalat on korvattava bioenergialla.

3. Pääoma

Varallisuusveron poisto oli oikea signaali. Toivotan kaikki Suomesta veroparatiiseihin poistuneet pääomat, tervetulleiksi paluumuuttajiksi. Pääoma kotimaassa tuottaa meille kaikille hyvinvointia. Osakkeen myyntivoittovero poistettava 15 vuoden omistuksen jälkeen. Toivon tämän lisäävän kotimaista omistusta

Köyhyys on pyrittävä poistamaan:

määräaikaiset työsuhteet vakinaistettava perintövero poistettava, sitä maksavat vain köyhät ja keskiluokka opiskelu on taattava kaikille yhteiskuntaryhmille. Opintolainan poistoperusteita voi kasvattaa. pienet eläkkeet nostettava riittävälle tasolle ja perusturva taattava kaikille. Lue lisää kotisivuiltani.

Jyrki Vaskela

http://personal.inet.fi/koti/vaskela