"Kruunun jalokivet" katoavat?

"Työpaikat ovat valtiovallan erityisessä suojeluksessa,"

Mihin sitten katoavat "kruunun jalokivet"?

EU-kilpailutus

Valtion vasen käsi jakaa työllistämiseen lisää rahaa. Valtion oikea käsi jakaa irtisanomisia. Valtion vasen tasku ihmettelee rahavirran hyytymistä oikeasta taskusta. Valtiolla taitaa olla paha mielenterveys ongelma, vai millaiseksi tätä nyt voisi kutsua. Kuinka moni sai vuonna 2009 irtisanomisilmoituksen / lomautuksen valtion tai kunnan tehtävistä? Kuinka moni sai vuonna 2009 irtisanomisilmoituksen / lomautuksen valtion tai kunnan enemmistö omisteisesta yrityksestä?

on vienyt valtionyhtiöt hankinnoille aina Kiinaan asti. Suomalaista työtä on puolustettava ja laskettava kilpailutettaessa mukaan myös yhteisön saamat verotulot. Nykyinen VM elvytyspaketti voi valua esim: Puolaan koska kaikki urakat on kilpailutettava EU:n sisällä. Eurolla halvempi voidaan tilata kiinasta, vaikka 6 000 kpl. Onneksi kiinalaiset tekevät kiinalaista laatua. Saksa on myös suuri hyötyjä Suomalaisista valtionyhtiön hankinnoista ja keikkatyöläiset ympäri EU:ta. Kyllä kunnan tai valtion pitää ottaa huomioon kilpailutettaessa onko yritys kotimainen, paljonko on paikallisia suomalaisia työntekijöitä ja onko omistuspohja Suomalainen. Työntekijät maksavat veronsa, yritys maksaa yhteisöveron ja sosiaalikulut. Yrityksen omistajat maksavat osingoista osinkoveron. Kaikki nämä verotulot on huomioitava kilpailutettaessa valtion tai kunnan hankintoja ja töitä.

Jyrki Vaskela

Itsenäisyyspuolue Uusimaa

 

Suomessa 1990-luvulla lähdettiin ostamaan kaikkea pohjois-Amerikasta aina EU:n ilmatilaan. Nyt laajennutaan Itämereltä aina Kiinaan. Suomalaiset raatoivat ja raatavat kotimaassa tulosta tehden, valtion yritykset lopettavat kiitokseksi nyt 2000-luvulla nuo tehtaat Suomessa. Kaikki pieleen menneen "ristiretken" vuoksi. Ennen oli valtionyritysten heikkous eläkevirkaa tekevä poliitikko, nyt silkka laskutaidon puute. Valtion omistaessa jostain yrityksestä 40% tämä lopettaa tehtaan Suomessa, eikä myy sitä eteenpäin vaikka 100 miljoonalla. Suora tappio suomenkansalle on tällöin 40 miljoonaa + verotulot. Maailman muut kilpailiat kiittävät parantuneen kysynnän johdosta, kun tehdas lakkautetaan Suomessa. Mikäli yritys on menettänyt omasta omaisuudestaan puolet, ei johtaja kuulu tulospalkkion piiriin moneen vuoteen. On hämmästyttävää mistä näitä "Oskuja" riittää ja miten he kaikki kelpaavat kruunun jalokivien hoitajiksi. Suomen valtion vielä täysin omistamat laitokset lahjoivat myös tulevia kansanedustajia 2007. Pottaahan käytetään ureoimiseen, on ihmeellistä miten urea pysyi sisällä vaikka potta oli ylösalaisin päässä. Nämä "vaalitukea"antaneet, valtion kannattavat liikelaitokset, irtisanovat ihmisiä Oy-huumassa ja tekevät lisää pitkäaikaistyöttömiä.näin on kirjattu Suomen perustuslakiin? Valtiolla oli vielä 1990-luvulla, ennen EU-saneerausta, suuri määrä nyt lakkautettuja työpaikkoja. Suojeleeko Suomen valtio siis ihmisiä työnteolta, lopetetaan työpaikat ja siirretään ihmiset kortistoon. Enemmistö pitkäaikaistyöttömistä on Suomen valtion itsensä "työltä suojelemia" ihmisiä, kun on samassa työpaikassa ollut pitkään ja peruskoulutuksella ei uusi ura aukea. Tälläisiä ammatteja ovat mm. tullimies, postimies, paperimies, kaapelimies ja yleensä kaikki entisten ja nykyisten valtion yritysten pitkäaikainen henkilökunta. Valtion haluttomuus turvata itse tarjoamiaan työpaikkoja on ilmeinen, kaikki halutaan vain myydä pois nopean hetkellisen tuoton huumassa. Kokonaan unohdetaan työntekiöiden maksamat verot valtiolle = tuloa valtiolle ja näin myös saadut säästöt työttömyyden aiheuttamissa menoissa. Myös valtionyhtiöiden tuotot eivät ole olleet ennen kenenkään muun, kuin suomenkansan tuoloa tai palvelut ovat olleet edullisia.

www.saunalahti.fi/jvask