Kokoontumis- ja sananvapauden rajoittaminen.
 
Olen hakenut luvan 15.06 2010 mielenilmaukseen 06.12 2010 eduskuntatalon portaille, aiheena Suomen itsenäisyyden toinen muistotilaisuus. Helsingin kaupunki siirsi luvanhakemisen eduskuntaan, nyt tuli eduskunnan kansliatoimikunnalta käsittämätön kokoontumis- ja sananvapauden rajoittamispäätös. Itsenäisyyspuoluetta kielletään kokoontumasta 06.12 2010 eduskuntatalon portaille. Asialla on EU:n liittovaltion, Suomen osavaltion ylin poliittinen kerma. Suomi liittyi 01.12 2009 osaksi EU:n liittovaltiota, ratifioimalla Lissabonin sopimuksen. Tässä lainaus saamastani sähköpostista
 
”Hei,
eduskunnan kansliatoimikunta on tehnyt päätöksen eduskunnan edustan vuokraamisesta Helsingin kaupungilta eduskunnan hallintaan. Kesällä tuo alue oli vielä kaupungin hallinnassa.
Eli nyt eduskunta myöntää itse luvat mielenosoituksiin sekä kaikkiin eduskunnan edustalla järjestettäviin tapahtumiin. Itsenäisyyspäivälle lupaa ei myönnetty.
t. Lasse Jartti”
 
Kansliatoimikuntaan kuuluvat eduskunnan puhemies ja varapuhemiehet sekä neljä eduskunnan keskuudestaan valitsemaa kansanedustajaa ja heidän varajäsenensä.
 
Liittovaltiosopimus hyväksyttiin eduskunnan toimesta 05.12 2006, itsenäisyyspäivämme aattona, härskiä toimintaa. Liittovaltiosopimus hyväksyttiin eduskunnassa äänin 104 puolesta, 24 vastaan, 60 oli poissa ja 11 äänesti tyhjää. Liittovaltiosopimuksesta järjestettiin välikysymys sopivassa tilanteessa, kun vastustajia oli paljon poissa. Näin saatiin jälleen yksi demokratian ”kukkanen”. Tuo kukkapenkki rehottaa eduskuntatalon edessä joka kesä. Eikä ihme, puhutaanhan eduskunnassa niin paljon luomulantaa, että se riittäisi lannoittamaan kaikki Suomen pellot.
 
Joulukuussa 2009 eduskunnan kyselytunnista huomasin, ettei eduskunta ole ymmärtänyt Lissabonin sopimusta. Lissabonin sopimus on hyväksytty puolueen puheenjohtajien pakottamina. Sitä se puoluekuri teettää. Kieltää oman ajattelemisen. EU:ssa ajetaan sosiaaliturva ja eläkejärjestelmä alas, tämä kehitys on jo alkanut. Suomi takaisin Suomen kansalle. Kehotan kansalaisia reippaalle kävelylle itsenäisyyspäivänä. Itsenäisyyspäivänä hyvä kansalaisten rauhanomaisen kävelyn kohde on eduskuntatalon portaat KLO: 14:00 ja viettämään ulkoilun merkeissä itsenäisyyden toista muistopäivää. Kokoontumis- ja sananvapauden puolesta.
 
Jyrki Vaskela
Itsenäisyyspuolue Uusimaa