Julkisten lehtien lukuoikeuden kieltäminen.
 
Lehtiyhtymä kielsi IP- osoitteeni kaikkiin paikallislehtiin. Eli minä tai perheeni eivät voineet käydä lukemassa paikallislehden uutisia Uudeltamaalta. Lukuoikeuden menettäneeseen perheeseeni kuuluu lisäkseni vaimoni ja kaksi kohta teini-iässä olevaa lastani. Olen kotoisin Vihdistä ja Vihdin, Karkkilan, Lohjan ja Uudenmaan uutiset kiinnostavat. Asun nyt Vantaalla, Vantaan sanomat ja Länsiväyläkin kiinnostaa. Vaikka olen kansanedustajaehdokaspienpuolueesta, Itsenäisyyspuolue, ei se anna aihetta Kokoomuslaiselta julkiselta verovaroin tuetulta nettilehdeltä ko. käytökseen. Etsin vikaa monta päivää, ladaten uusia ohjelmia. Harmista/haitasta pyydän Lehtiyhtymältä korvausta.
 
Tietääkseni vain Kiinassa rajoitetaan sananvapautta, internetissä ja sivuja joita lukijat voivat lukea. Valtiovierailu kesällä saattoi tuoda Suomeen viruksen. On harvinaista estää pääsy tietokoneelta lehteen ja perustella sitä esim: kirjoittamisen estämisellä, sitä ei ole estetty. Eli voin kirjoittaa kaverin tai työpaikan koneelta, omalla nimimerkilläni ”Jyrki Vaskela IPU”. Vain siis kotikoneeni IP- osoite oli kielletty Lehtiyhtymän lehtiin, muu netti toimii normaalisti.
 
12£ "Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä."
 
Jyrki Vaskela
Itsenäisyyspuolueen Uudenmaan piiri ry:n puheenjohtaja.
Vantaa