Äänten lasku tosinetti TV?

 
Äänestyspaikoille pitää saada ETYj:n tarkkailijat 2011 eduskuntavaaleihin. Vaalilautakunnalle takkien, pikku-ja villatakkien pitokielto. Ääntenlaskennasta ei saa poistua, ennen kuin kaikki äänet on laskettu. Näin internetin aikakaudella voitaisiin ääntenlaskun aikaan avata suora nettiyhteys kansalaisten ruutuihin, eli kansalainen voisi netin välityksellä valvoa ääntenlaskua, millä tahansa ääntenlaskupaikalla. Tosi-TV oli menestys, miksei suora ohjelma äänestyspaikalta?
 
Kansanedustajalle voitaisiin asettaa kelpoisuusehtoja lisää. Nyt on vain 18 v. ikä ja suomenkansalaisuus. On monta kansanedustajaa, jotka eivät ole tehneet ”rehellistä” työtä, eli mitään muuta kuin politikoineet. Kansanedustajan tulisi olla tehnyt 10 v. jotain tavallista työtä, ennen kansanedustajaksi ryhtymistä. Silloin hän tietäisi, jotain tavallisen kansalaisen elämästä.
 
Toivoisin demokratian nimissä seuraavaa;
- vaaliliitot kiellettäisiin.
- ei äänikynnyksiä, suhteellinen yhteenlaskettu vaalitapa niin kuin nyt on.
- vain vaaleilla valittu kansanedustaja voisi toimia ministerinä.
- ehdokkaaksi voi asettua vain sellaiselle alueelle, johon maksaa veronsa ja jossa on kirjoilla.
- kaikki puolueet kutsutaan samoihin vaalitentteihin ja kaikille annetaan sama oikeus kirjoittaa lehdistöön tai tulla kutsutuksi TV-lähetyksiin.
- kyselyjä kansalaisille, vaalien yhteyteen.
- kansanedustajille sama eläkeikä, kuin kansalaisille.
- kansanedustaja voi siirtyä eläkkeelle kesken kauden täytettyään 65 v.
- sopeuttamisrahaa voi saada vain kansanedustaja, joka ei tule uudestaan valituksi.
Myös 100 kansanedustajaa Suomessa riittää, EU:n liittovaltiossa. Säästö n 30 miljoonaa/v., EU:sta eroaminen säästäisi n. 700 miljoonaa/v. + euron tukitoimet n. 500 miljoonaa/v..
 
Jyrki Vaskela
Itsenäisyyspuolueen Uudenmaan piiri ry:n pj.
Vantaa

http://ohjelmat.yle.fi/mot/arkisto/mot_haamuaanet