EU OUT, MARKKA IN!
 
Suomen herrat halusivat EU-juna ensimmäiseen luokkaan, kukaan ei vain huomannut kysyä paljonko lippu maksaa? 2010 se maksoi 752 miljoonaa ja 1995-2010 on kyyti maksanut 4 000 miljoonaa, eli 4 miljardia. Reumasairaalle ei löytynyt 2 miljoonaa. Kuinka monta sairaalaa, vahainkotia, päiväkotia ja koulua on täytynyt sulkea, jotta meillä on ollut varaa maksaa jäsenmaksumme kiltisti?
Markka lahdattiin arvottomaksi, kun liityttiin euroon ja vapautettiin valuuttahanat. Markka pidettiin tarkoituksella vahvana, että herrat saivat ulkomaille siirretyistä rahoistaan hyvän hinnan. Miljardit virtasivat rajan yli yhdessä yössä, kun ei ymmärretty poistaa varallisuusveroa ensin. Ulkomaalaisten lainojen korot nousivat pilviin, lisäksi tuli valuutan heikkeneminen dollari yms. lainoihin. Paljonkohan niistä rahoista, jotka herrat siirsivät ulkomaille, lainattiin takaisin kotimaahan kovalla korolla? Suomen ulkomaan velka kasvaa aina, kun Kokoomus saa valtionvarainministerin salkun.
Markka takaisin, ennen kuin on liian myöhäistä. Euroa tuetaan 8,4 miljardilla ja nyt on päätetty tupla tai kuitti, eli summa on kohotettu 16 500 miljoonaa eli 16,5 miljardiin. Irlanti 770 miljoonaa, Islanti 320 miljoonaa, Kreikka 1,6 miljardia ja tämä on vasta alkua. EU-juna käyttää pannussaan euroja. Nyt on oltava rohkeutta kävellä EU-junan viimeiseen vaunuun ja kiskaistava vaunun tappi irti. Suomen ei tarvitsisi maksaa EU-jäsenmaksuja tai tuskailla muiden maiden talouden kanssa. EU-juna on tuhoon tuomittu, kysymys kuuluu koska kiskot loppuvat tai pannu kylmenee? Pyörät irtoavat jo.
 
Jyrki Vaskela 277
Itsenäisyyspuolueen kansanedustajaehdokas
Uusimaa