Suomen romuttaminen.
 
Nyt on Lipponen ja moni muu myöntänyt 90-luvun laman olleen ”kotikutoinen”. 90-luvun lama johtui pääasiassa EU-kuntoon laittamisesta ja siitä etteivät päättäjät ymmärtäneet poistaa omaisuusveroa. Rahan annettiin virrata vapaasti maasta ulos, mistä seurasi markan heikkeneminen ja lisäksi tulivat valuuttalainat. Markka lahdattiin arvottomaksi.
 
Suomi myytiin EU:n liittovaltioksi, juuri ennen itsenäisyyspäivää 5.12.2006. Eduskunta äänesti EU:n perustuslakisopimuksesta ja päätti liittää Suomen kiinteäksi osaksi EU:ta. Lopullinen liitos 01.12 2009. Euroopassa kansallinen nationalismi nostaa päätään. Ihmiset haluavat edelleen päättää oman maansa asioista, niin minäkin ja suurin osa Suomen kansasta. Muistakaa siis ketä äänestätte.
 
EU:n haittoja on pyrittävä lieventämään kunnes EU:sta päästään lopullisesti eroon. Ruotsilla menee paremmin, kun säilyttivät oman valuuttansa. Suomi on ainoa pohjoismaa, jossa on euro käytössä. Tosirikkaat herrat halusivat meidät EU:n, keskiluokka tapetaan, on vain köyhiä (määräaikaiset työsuhteet) ja pienviljelijät ovat samassa veneessä. Tulee ihan 1930 luku mieleen - Suomessa kulki lauma työttömiä ympäri maakuntaa, he tekivät töitä ruokapalkalla. Hyvinvointi Suomi on katoamassa ja pahoinvointi kasvamassa EU:n myötä. Itsenäisyydenpuolue on ainoa puolue avoimesti EU:n vastainen.
 
Tiputettiinko Suomessa kansanedustajien määrä 200:sta esim.150, kun EU tuli ja päätösvalta siirrettiin Brysseliin tai vähennettiinkö edes EU edustajien verran, EI! Kulut kansalle sen kuin kasvaa, olemme nettomaksajia. EU:n liittymisen jälkeen on perustettu ainakin yksi ministerisalkku lisää ja toista suunnitellaan. Hallintoahan pitäisi keventää, homma on tällä hetkellä "ulkoistettu" eikä paluuta ole heti näkyvissä. Viisikymmentä kansanedustajaa pois ja säästämme 3,2 miljoonaa euroa eihän se riitä alkuunkaan EU:n nettomaksuun 752 milj. ollaan miinuksella vuonna 2010, no vähennetään tuolla summalla sitten vaikka valtionvelkaa. Jos joku homma ulkoisettaan merkitsee se sitä normaalissa yritystoiminnassa henkilökunnan joko siirtyvän uuteen yritykseen vanhoina työntekijöinä tai saavan potkut tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Perustuslakia on muutettava kansanäänestyksellä ja kysyttävä kansalta haluaako se maksaa 150 vai 200 kansanedustajasta EU:n vallitessa.
 
Mikäli EU:n liittovaltio syntyy eli kaikki EU-maat hyväksyvät perustuslain, jonka Suomi teki 01.12 2009 itsenäisyyspäivän miltei aattona. Ulkoisettaan myös presidentti ja lisää kansanedustajia. Suomi ei liittovaltiossa tarvitse enää omaa presidenttiä eikä yli 100 kansanedustajaa. Ministereiden tarpeellisuus on syytä ottaa uuteen tarkasteluun. Suomen pääministeri johtaisi maata ja eri ministeriöt voitaisiin osittain yhdistää. Asiasta on järjestettävä kansanäänestys.
 
Suomessa ehditään tappamaan oma elintarvike teollisuus EU:n määrätessä vientitukien poistosta ja pientilalliset on kaikki jo lahdattu 2012 mennessä. Hallinnon pienipalkkaiset virkamiehet saavat myös kyytiä ja heitä vähennetään tuhansia, tulospalkkioiden aikana voi tietysti tarkastella ylemmän johtoportaan palkkoja. Liittyisikö tämä pienpalkkaisten virkamiesten potkiminen sitten Suomi Oy Ab:n ulkoisoamiseen, en usko. EU on jo nähty, nyt pitäisi saada riittävä tuki siitä ulospääsemiseen.
 
En myöskään usko kulujen valtionhallinnosta pienenevän, vaikka Ahvenanmaa eroaisi Suomesta. Ahvenanmaalla on yksi kansanedustajapaikka. Niin kauan kuin Ahvenanmaa maksaa enemmän meille kuin me sille (200-170 = +30 milj. euroa) on asia kunnossa, mutta mikäli meistä tulee nettomaksajia, kiitos ei. En halua toista EU:n kaltaista suoraa menoerää. Puhutaan aina innoissaan EU-rahoituksesta, totuus on meidän saavan omia rahojamme takaisin EU:sta.
 
Itsenäisyyspuolueen
eduskuntavaaliehdokas

Jyrki Vaskela