Vaalijuliste ralli.

Ei kovin vihreää tai demokratiaa edistävää mikäli puolueet ajavat peräkkäin vaalijulistepaikalta toiselle laittaen vain oman vaalijulisteensa paikalleen. Osaan kunnista/kaupungeista pitää olla omat pohjat, jolloin ralli käydään vielä kertaalleen vaalien jälkeen. Eli omat pohjat on kerättävä pois puolueen toimesta. Kunnilla/kaupungeilla on erilaisia käytäntöjä: Omat pohjat ajokertoja kaksi. Kunnan/kaupungin pohjat haku kaupungilta ja ajokertoja yksi. Pohjat ovat kiinni kehyksissä ajokertoja yksi. Vain liimaus Kunnan/kaupungin tiloissa ja kaupunki hoitaa loput. Sekä ihanteellisin luonnon ja demokratian kannalta, kaupunki hoitaa kaiken.

Uudenmaa demokratiaa edistävin ja vihrein kunta/kaupunki on Vantaan kaupunki. Vantaan – ja Espoon kaupunki liimaa vaalijulisteet omille pohjilleen ja kuljettaa vaalijulistetelineisiin ilman eri korvausta puolueilta, tämä on demokratian edistämistä ja vihreää ajattelua. Vantaan kaupunki voittaa Espoon vain siinä, että se antaa myös sillankaiteensa puolueiden käyttöön ilman erilliskorvausta.

Vantaan kaupungilla on myös alueelliset keskustelupalstat ja kaupungin oma keskustelupalsta näissä ei valitettavasti demokratia toteudu vaan ne ovat isojen puolueiden mellastuskenttänä. Riitti, että kirjoitin omalla nimelläni ilman puoluemerkintöjä ja keskustelu poistettiin. Eihän pienpuolueet ja ehdokkaat pääse esille ikinä, mikäli kaikki mielipiteet poistetaan. On turha sanoa, ettei palstoilla saisi keskustella yhteiskunnallisista asioista tai siellä voisi esiintyä poliitikkoja nimellä.

Vantaa oli ykkönen, Espoo hyvä kakkonen ja kolmanneksi sijoittuu Porvoon kaupunki. Porvoon kaupunki kuljettaa vaalijulisteet paikalleen, kunhan on ensin käynyt liimaamassa ne kaupungin tiloissa. Tämäkin on vireää ajattelua ja edistää demokratiaa.

Jo halutaan edistää demokratiaa olisi minimi velvoitteena kunnille/kaupungeille hankkia omat pohjat ja puolueet voisivat ”lahjoittaa” ne jättämällä pohjat keräämättä telineisiin. Jatkossa kunta tai kaupunki keräisi pohjat pois ja antaisi ne uusiokäyttöön puolueille. Edes täten saavutettaisiin jonkinlaista järkeä nykyiseen kirjavaan käytäntöön. Porvoon malli on tästä astetta parempi ja Espoon sekä Vantaan kaupungeiden harjoittama tasapuolinen kohtelu kaikille puolueille, todella mahtavaa. Mainittakoon Uudenmaan Itsenäisyyspuolueen tarvitsevan eduskuntavaaleihin 2011 yli 100 uutta pohjaa. Pohjien paksuus on 5mm ja koko 80 cm* 120 cm, otamme vastaan kovalevyä ja vaneria esim. rakennusliikkeiltä.

Hupaisia vastauksia tiedusteluihin vaalijulistepaikoista Uudellamaalla:

”Kunnalla ei ole varsinaisia vaalijulistepaikkoja vaan puolueet ja henkilöt voivat mainostaa teiden varsilla jne. Eli jokainen mainostaja tuo itse valmiit ilmoitukset, jotka pystyvät laittamaan maahan tai sitten valo- ja/tai sähkötolppiin.”

”Kunta ei osoita vaalijulistepaikkoja. Kunnassa oletetaan, että puolueet toimivat (edes tässä asiassa) itsenäisesti.”

Itsenäisyyspuolue Uudenmaan os. pj. Jyrki Vaskela

http://www.saunalahti.fi/jvask/